Ti hovedsaker for Ås Arbeiderparti 2023-2027

Et rettferdig, trygt og grønt Ås

Ås Ap

Fem på topp: Jørgen Holck Johannessen, Emilie Åm (varaordførerkandidat), Anette Alexandra Dey, Edvin Søvik (ordførerkandidat) og Martin Østtveit-Moe

10 hovedsaker for Ås Arbeiderparti – Et rettferdig, trygt og grønt Ås 

Arbeiderpartiet vil skape et rettferdig, trygt og grønt Ås. Vi vil ha flere lærere og læremidler i skolen, flere ansatte i eldreomsorgen, utvikle nye arbeidsplasser og ta vare på viktige natur- og friluftsområder. 

Ås er et godt sted å bo og leve. Med disse 10 hovedsakene ønsker Arbeiderpartiet å gjøre livet for innbyggerne enda bedre.

1. Flere lærere, læremidler og et godt innhold i skolen.

Alle barn og unge i Ås skal oppleve en trygg og god oppvekst, uavhengig av sosial bakgrunn. Nå som nye skolebygg er på plass på Solberg, Rustad og Åsgård, vil Arbeiderpartiet styrke innholdet i skolen. Nok læremidler og ansatte er nødvendig for å gi alle barn gode forhold for læring, lek og trivsel.

2. Bedre eldreomsorg.

Moer sykehjem er utvidet og Moertunet for personer med demens er bygd i Ås de siste årene. Nå får alle endelig enerom. For Arbeiderpartiet er det viktig at alle som trenger omsorg i Ås skal få tjenester med god kvalitet, enten det er gjennom hjemmetjenesten, i omsorgsbolig eller på sykehjem. Hjemmetjenesten og sykehjemmene må styrkes med flere ansatte, for å gi trygg omsorg til alle.

3. God psykisk og fysisk helse

Forebyggende helsearbeid er viktig for å gi innbyggere mulighet til å være friske og delta aktivt i arbeids- og samfunnsliv. Grønne områder og mulighet for aktiviteter for alle, må sikres. Arbeiderpartiet vil sikre flere fastleger, slik at alle innbyggere får et godt grunnleggende helsetilbud og utvikle forebyggende helsearbeid, som Frisklivssentralen og Aktiv på Dagtid. Vi vil sørge for et godt psykisk helsetilbud og et godt tilbud ved helsestasjonene. 

4. Nye grønne arbeidsplasser

Arbeiderpartiet vil legge til rette for flere arbeidsplasser, uten å ødelegge klima, miljø og dyrka mark. Med Norges ledende miljøuniversitet i kommunen, har vi et stort potensial for å utvikle flere lokale arbeidsplasser og et næringsliv som drar nytte av kunnskapsmiljøene ved NMBU.

5. Trygg økonomisk styring

Mange opplever strammere økonomi som følge av økt prisvekst og rente. Arbeiderpartiet er derfor opptatt av å holde kommunale avgifter og brukerbetalinger på et lavt nivå. Eiendomsskatten skal ikke økes i perioden. Den er imidlertid nødvendig å holde på dagens nivå for å gi gode tilbud innen skole, eldreomsorg, helse og andre velferdstjenester til innbyggerne. 

6. Redusere sosiale forskjeller

I Ås lever 9 % av alle barn i vedvarende lavinntekt. Arbeiderpartiet jobber for at de får samme muligheter som andre barn. Billigere barnehagepriser og gratis 12 timers kjernetid i SFO til alle første- og andreklassinger fra 1. august er viktige løsninger for dette. 

7. En aktiv og god alderdom

Eldre skal kunne leve det livet de selv ønsker, på egne premisser. Derfor vil Arbeiderpartiet legge til rette for sosiale miljøer som Ås seniorsenter og Nordby eldresenter, boliger for seniorer, et godt helsetilbud og et variert tilbud innen kultur og frivillighet.

8. Et trygt og godt studentliv

Arbeiderpartiet vil legge til rette for at studentene skal trives mens de studerer i Ås, og deretter ønsker å bosette seg fast her. Helsestasjon for ungdom og studenter med gratis helsetilbud skal videreføres.

9. Seriøst arbeidsliv

For Arbeiderpartiet er det viktig at Ås kommune er en seriøs og trygg arbeidsgiver. Derfor vil vi ha flere hele og faste stillinger, flere lærlinger og fortsatt strenge seriøsitetskrav. 

10. Styrt utvikling av kommunen

Arbeiderpartiet vil ha en balansert og styrt utvikling av kommunen, hvor ikke utbyggere og markedskreftene bestemmer alt. Vi vil ha flere og varierte boliger, hvor det stilles krav til kvalitet, lys, lekeareal og grønne områder. Gode bomiljøer, småhusbebyggelse og friluftsområder skal bevares.

Ti hovedsaker ås ap endelig.pdf 4,9 MB