Påskeprat med ordførerkandidat Edvin

Påskeprat ordførerkandidat Edvin Søvik

Ordførerkandidat Edvin Søvik ved Årungen

Snart er det valg og påske. Vi har snakket med vår ordførerkandidat, Edvin Søvik (37) om hva han er opptatt av. Samtidig forteller han om tradisjoner og hva han ser fram til påske

Hvordan ble du medlem i Arbeiderpartiet?

Jeg ble først medlem av AUF fordi jeg ønska å være med å påvirke samfunnet i en mer rettferdig retning. Jeg var engasjert både mot rasisme og for miljø, og tenkte jeg ikke lenger bare kunne sitte på utsiden å mene ting.  For å få til endring, må man engasjere seg og påvirke.

Før kommunevalget i 2007, ble jeg spurt om å stå på lista til Ski Arbeiderparti. Det var mange saker som engasjerte meg i lokalsamfunnet, og det var derfor naturlig å stille opp. Da meldte jeg meg også inn i Arbeiderpartiet. Stod et stykke ned på lista, men mange venner og kjente krysset meg oppover på lista. Så da kom jeg inn i kommunestyret.

Hva er det fineste du vet med Ås?

Jeg liker at det både er landlig og rolig, men også sentralt. Fine og koselige turområder, men også alt jeg trenger veldig nært.

Hvilke planer har du for påsken?

Jeg skal være en del dager i Ås. Håper å få ordna litt i hagen og tatt noen løpeturer. Mot slutten av påsken skal jeg og samboeren min noen dager til Berlin.

Hva er det beste med påsken?

Påsken er egentlig en undervurdert ferie. Den kommer litt brått på hvert år, og varer ganske lenge.

Etter påske skal Ås Arbeiderparti begynne å stå på stand for å få deg valgt som ordfører. Hvordan tror du valgkampen blir?

Det tror jeg blir moro, men også spennende. Jeg liker å være ute å møte folk, og jeg synes det er hyggelig å stå på stands. Jeg er glad for at vi er et veldig bra lag i Ås Arbeiderparti som skal drive valgkamp sammen.

«Påsken er egentlig en undervurdert ferie. Den kommer litt brått på hvert år, og varer ganske lenge.»

Hvorfor stiller du til valg?

Jeg stiller til valg fordi jeg ønsker et mer rettferdig, trygt og grønt Ås. Vi må styrke skolen med flere lærere og læremidler, slik at barn og unge får en god oppvekst. Folk lever lenger og det er veldig bra. Det gjør og at vi trenger å styrke eldreomsorgen i årene framover. Flere folk både i hjemmetjenesten og på sykehjemmene.

I tillegg mener jeg vi må utvikle flere grønne arbeidsplasser og gode bomiljøer, tilpassa folk i alle aldre. Det vil skje mye i Ås i årene framover. Jeg ønsker å bidra til at vi får en styrt utvikling av Ås. Vi kan ikke overlate alt til markedskreftene.

Hva er din hjertesak?

Det er mye som er viktig. Men for meg er det at barn og unge får en trygg og god oppvekst, uavhengig av størrelsen på foreldrenes lommebok.

God påske!

Edvin Søvik ordførerkandidat Ås Ap